Karpan keittiö

Nakkeja, parsaa ja valkosipulipottuja
Suomessa on tätä juttua kirjoittaessani jääkiekon MM-kisat käynnissä. Hurja kalabaliikki riehuu päivän mediassa ja netissä lippujen hinnoista.
Olen sitä mieltä, että kukin, möipä mitä hyvänsä, hinnoittelee tuotteensa tai palvelunsa omiin lähtökohtiin perustuen. Jokainen tietää oman kustannustasonsa ja sitä kautta myös hinta muodostuu. Se, että nyt vaikuttaa Jääkiekkoliitto rahastavan - mitä sitten? Hallitseva maailmanmestari... ja muutenkin tuote kohillaan.
Lue lisää
Karitsan karetta & valkosipuliperunoita

Yritän välttää juhlapyhien alla ilmestyvissä Kiinteistöpostin soppajorinoissa sitä, että tekisin alvariinsa tulevaan juhlapyhään liittyviä ruokia. Ja taas sorrun siihen. Pääsiäinen kolkuttaa tämän lehden ilmestymisen aikaan ovelle... enkä malta mieltäni. Halusin itse pääsiäisruokaa, tällä kertaa karitsan karetta eli kyljyksiä rivissä, V8, kuten me vormulan kovat kotikokit määrittelemme kyljysten määrän.
Lue lisää
Spagettia ja jokiravun pyrstöjä

Hämäräheebojen businesta. Isännöitsijätoimisto perustaa itselleen tytäryhtiön, joka hoitaa teknistä isännöintiä, korjaustutkimuksia, -suunnittelua ja -rakentamista. Luonnollisesti myös alan konsultointia.
Samainen isännöitsijätoimisto tekee taloyhtiön puolesta korjaushankkeeseen asianmukaisen tarjouspyyntökierroksen. Hienoa, näinhän pitää toimiakin. Mutta, mutta.
Lue lisää
Bella ciao! Italialaista ruokaa ennen joulupossua
Ruoka on metka juttu. Se koskettaa meitä kaikkia päivittäin, halusimmepa sitä tai emme. Virkaa toimittavia konttorirottia, liukuhihnaihmisrobotteja, lapsia kouluissa ja päiväkodeissa, metsureita, unionisteja ja jopa poliitikkoja. Kaikkien on syötävä.
Välillä esiin nousee laitosruoan hinta, maksaako päivittäinen annos muutamia kymmeniä senttejä vaiko jopa yli euron. Siitä riittää parran pärinää.
Lue lisää
Savukinkkua ja juustoa
Älä turhaan lausu nimeäni... Viime viikkojen suosituin ruokaan liittyvä termi on ollut karppaaminen eli vähähiilihydraattinen ruokavalio. Päivän mediaa seuratessa tuntuu, että lähes kaikki karppaavat.
Tosin, tuore tutkimus selvitti, että vain kuusi prosenttia suomalaisista on hommaan hurahtanut. Joten perusteita onkin pistää muutama taikinatehdas kesannolle.
Karppaaminen sopisi allekirjoittaneelle jo pelkästään nimen perusteella ja asiaa tukisi meikäläisen reippaansorttinen voin ja aidon kerman käyttö ruoan valmistuksessa. Mitä olen tehnyt ennen kuin tätä muoti-ilmiötä oli olemassakaan? Tosiasiassa hommaa voisi kokeillakin, ellei tuore leipä olisi niin hyvää. Ja perunat ja pastakin.
Lue lisää

<< Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Seuraava >>

Content Management Powered by CuteNews