Karpan keittiö

Suussa sulavaa broilerinmaksaa ja bataattipyreetä

Kiinteistö- ja isännöintialan oma VikiLiiks olisi kova juttu. Sivusto, johon ”varmoilta” tahoilta vuodettaisiin alalla toimivien ihmisten suhmurointeja, juopottelutarinoita, juoruja irtosuhteista ja viipyilevistä katseista, hyvä veli-juttuja, paljastuisi myös unionistien hölmöimmät toilaukset - mutta vain räikeimmät julkaistaisiin, lahjontatarinoita, kuka sai minkäkin keikan ja millä avuin, julkisuuteen voisi livahtaa myös messujärjestäjien taustavaikuttajat ja palkkionjakopolitiikka... siis kaikkea sitä, mistä julkisesti vaietaan, vaikka kaikki tietävät sellaista tapahtuvan. Sontaa silkkisukassa.
Lue lisää
Tämäkkä kanakeitto

Niin on tämäkin vuosi pyörähtänyt hyvään vauhtiin. Vasta herkuteltiin jouluisilla aterioilla ja nyt vuoden suosituin tipaton kuunkierto on jo loppusuoralla.
Loppiaisesta alkoivat pitkät pyhättömät viikot, sillä tänä vuonna seuraava arkipyhä on vasta Pääsiäisenä, huhtikuun viimeisellä viikolla. Samalle viikolle sattuu muuten myös Vappuaatto.
Lue lisää
Jokiravun pyrstöjä saaristolaisleivällä

Nopea ja maukas alkuruoka tai välipala on helppo tehdä jokiravuista (tai katkaravuista). Tarvitset ravunpyrstöjä, inkivääriä, valkosipulia, oliiviöljyä ja salaattia.
Kuori ja pilko inkivääriä pari ruokalusikallista sekä pari kolme valkosipulin kynttä. Kuullota niitä muutama minuutti kuumalla wokki- tai vaikkapa tavallisella paistinpannulla oliiviöljyn kera.
Lue lisää
Etanapateeta joulupöytään tai vuodenvaihteen juhliin

”Pojat, kansan urhokkaan, mi Puolan, Lützin, Leipzigin ja Narvan mailla vertaan vuoti, viel’ on Suomi voimissaan, voi vainolaisten hurmehella peittää maan. Pois, pois rauhan toimi jää, jo tulta kohta kalpa lyö ja vinkuen taas lentää luoti. Joukkoon kaikki yhtykää, meit’ entisajan sankarhenget tervehtää. Kauniina väikkyy muisto urhojemme, kuolossa mekin vasta kalpenemme. Eespäin rohkeasti vaan, ei kunniaansa myö sun poikas milloinkaan!
Uljaana taistolippu liehu, voitosta voittohon sä vielä meitä viet! Eespäin nyt kaikki, taisto alkakaa, saa sankareita vielä nähdä Suomenmaa!”
Lue lisää
Osso Buco á la Karppa
Occo Buco

Kustantaja istuu hieman kuluneiden, mutta vielä kiiltävien mahonkisilla mööbeleillä sisustetun työhuoneensa nahkasohvalla. Sohva on englantilaistyyppinen, paksurakenteinen, myrkyn vihreällä nahalla ja paksuilla ompeleilla kirjailtu antiikkihuonekalu. Päälliköllä on paksu sikari vasemmassa kädessään. Kielletty havannalainen hehkuu pimenevässä illassa kauniisti. Oikean käden täyttää kristallinen lasi, jossa on samettisen pehmeää konjakkia, sitä Extra Oldia pomon hulppeasta baarikaapista. Tunnelma on taianomaisen rauhallinen.
Ja juuri sillä hetkellä suljetun, paksun tammioven takaa kuuluvat hiipivät askeleet... suljetun oven alta sujahtaa kirjekuori. Askeleet kaikkoavat.
Lue lisää

<< Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Seuraava >>

Content Management Powered by CuteNews