Karpan keittiö

Kahvimaalainen sipulikeitto
Syksy on sadonkorjuun aikaa. Lokakuuhun mennessä karpaloita ja suppilovahveroita myöten sato on korjattu ja saaliista saa pöytään mitä mainioimpia herkkuja. Mansikat, marjat, sienet, kaalit, lantut, porkkanat ja nauriit on varastoitu talven varalle kellareihin ja pakastimiin. Sipulit on säilötty ”pellervolaisin opein” ilmavasti viileään paikkaan.
Lue lisää
Nieriää rosmariinikastikkeella ja valkosipuliset etanat
Nieriä eli rautu, puronieriänäkin tunnettu kala on komean näköinen. Sillä on vaalen täplikkäät kyljet virtaviivaisessa, solakassa vartalossa ja kutuaikaan koiraan vatsa on voimakkaan punainen. Nieriä on tunturipurolla perhostelevan kalamiehen unelma ja se on herrain herkkua, vaikka kelpaa se rahvaallekin.
Lue lisää
Ahventa ja nauris-porkkanasalaattia
Yleisradion suomalaiseen ruokaan ja sen ongelmatiikkaan syvällisesti perehtynyt toimittaja Olli Ihamäki puhui radiossa elokuun puolessa välissä suomalaisen, kotona laitetun ruoan puolesta. Aikoi myös haastatella henkilöä, joka on valittu vetämään projektia, jolla suomalainen ruoka ja sen maine nostetaan sille kuuluvaan arvoonsa.
Lue lisää
Kesäillan huikopala
Kiinteistöposti järjesti jo viidennen kerran kiinteistöalan ammattilaisille suunnatun Tulevaisuuden Isännöinti -seminaarin. Tälläkin kertaa se koettiin erinomaiseksi tapahtumaksi ja osallistujia oli juuri passelisti.
Vaikka näyttää siltä, että vuosi vuodelta nuo molemmat alan viekkaat unionistit tuppaavat järjestämään jäsenistölleen mitä erilaisempia rientoja enemmän ja enemmän ja kuinka ollakkaan, meidän seminaarimme kanssa samoihin aikoihin.
Lue lisää
Vapunviettoa porsastellen

Tiedätkö, miltä tuntuu Vappuaaton vietto porsastellen? Minä tiedän, sillä tämänkertainen Chef Karpan porsainen soppajorina syntyy kuluvan vuoden vapun aattona.
Voihan olla niin, että monella muullakin on vapun seudun porsasteluista monenmoisia kokemuksia - toisenlaisia(kin) kuin allekirjoittaneella.
Tänä keväänä ovat työntekijäunionistit alkaneet urakoimaan lakkorintamalla oikein olan takaa. Vapun alle ajoittunut pikkuriikkinen riidanpoikanen elintarvikealan työnantajien ja -tekijöiden välillä siitä, tarvitseeko suomalaisten syödä jokaikinen vappu nakkeja ja perunasalaattia, vaikuttaa moniin keittiöihin. Jopa Karpan köökissä siitä saatiin tuta.
Lue lisää

<< Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Seuraava >>

Content Management Powered by CuteNews