Karpan keittiö

Chilistä lihaa lämpimällä salaattipedillä

Se on nyt sitten niin, että on pakko myöntyä siihen, että kesäaika on päättynyt. Ikkunastani avautuu valkoinen maalaismaisema. Pikkupakkanen, silmiä hivelevä kirkkaus ja valkoinen maisema on sinänsä hieno, mutta kyllä se lumeton syksy olisi voinut jatkua vielä ainaskin kuukauden verran. Sitä se teettää, kun jättää soppakirjoituksen taas viimeiseen mahdolliseen päivään - ja se päivä sattuu vielä olemaan Vikingin nimipäivä. Eivätpä ne muinaiset sarvikypäräiset partanaamat, viikingitkään, mitään hyvää tuoneet seilatessaan vuosisatoja ryöstöretkillään pitkin meriä. Toisaalta, mitäs hyvää nykynorjalaisetkaan olisivat tuottaneet, onnenpekoilla kun on öljyä ja turskaa, joitten ansiosta heidän ei tarvitse enää seilailla särpimen perässä ja muun puutteen vuoksi.
Lue lisää
Tuunattu versio lanttukukosta & samettisen kermainen suppilovahverokeitto

Ruoka puhuttaa aina. Ruoan hinta, hintaan vaikuttava arvonlisäveron prosentti, marinoidun lihan "tuoreus" ja nyt uusimpana erään kuppikunnan "uskonnollispoliittinen" ulostulo, jonka mukaan Mäkkäri myy kanaburgereita, joissa tanskalainen kananteurastaja mutisee islamilaisen rukouksen ennen kuin poikkasee kotkottajalta kaulan. Ongelma on siinä, että kuppikunnan mielestä Mäkkärin asiakkaat laitetaan syömään Allahille pyhitettyä lihaa. Jebu, jebu, jo on aikoihin tultu. Kuinkahan erilaiselta se kananugetti maistuisi, jos kanan kaulan katkaisisi jonkun muun uskontokunnan edustaja tai vaikkapa ateisti?
Lue lisää
Kesämielellä, grillimakkaraa ja muuta hyvää kielellä

"Suomi on niin rasvaista ja kornia, kyllä aivan toista olis Kalifornia...", luritteli Juankosken oma poika Juice aikoinaan. Moinen pätkä tuosta mainiosta laulusta sopii tämänkertaiseen kesäruokaan oikein hyvin, sillä Chef Karpan kesäinen soppa syntyy hieman rasvaisista makkaroista sekä maissista eli cornista. Ja kukapa meistä ei taas muutaman kuukauden kuluttua, kun syksy tulee ja räntää rätkii, kaipaisi Kalifornian lämpöön.
Lue lisää
Täytetty patonki - helposti hyvää

Madmuasellet ja mösjööt ranskanmaalla kulkevat aamuvarhaisesta iltamyöhään paikallisten leipäkauppojen kautta töihin ja kotiin pitkät, upeat ja ennen kaikkea tuoreet baguetit eli patongit kainaloissaan.
Ja mikäs siinä, kuten me suomalaiset pöhheikköbohheemit ranskankävijät olemme varmaankin joskus kokeneet sen, miltä tuore patonki, hyvä juusto, pala pateeta ja pullo punaista maistuvatkaan. Ja kun aurinkokin porottaa pilvettömältä taivaalta, niin siinähän ne täydelliset pigue-nigue -eväät ovatkin.
Lue lisää
Kalkkunaa riemastuttavan tulisessa kastikkeessa

Lainasin luvan kera tämän jutun kastikeohjeen paremmalta (miksiköhän naisista niin sanotaan?) puoliskoltani. Koska hänen tekemänään soossi on erinomaisen hyvää ja ajattelin kokeilla, että onnistuisinko yhtä hyvin.
Mutta, samalla sielussani alkoi itää vähän katkeranmakuinen ajatus siitä, että pyysin apua. Niin kuin nyt itse en muka osaisi... tosimieshän osaa mitä haluaa ja minkä kokee tarpeelliseksi. Eli suomeksi jotenkin niin, että jos ei osaa, se ei ole tarpeellista ja siitä ei sitten sen enempää puhuta.
Lue lisää

<< Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Seuraava >>

Content Management Powered by CuteNews