Karpan keittiö

Härkäviikkojen herkkua Juustokuorrutettua siikaa siiderissä á la pottuvoi

Onneksi tänne eteläiseen Suomeenkin saatiin vuoden vaihteen tienoilla sen verran pakkasia, että järvet saivat pilkkiukon kantavat jääpeitteet. Toiveissa on, että pitäisi sen verran kylmää, että meitä kiusaavat kaiken maailman basiliskot painuisivat matkoihinsa.
Kun lunta ei ole tullut, monet notkeapolviset kalamiehet konttaavat järvenjäitä pitkin kirves kourassaan, hamarapuoli jäätä päin, toiveissaan saada kolkkamatikka tainnoksiin ja sieltä kattilaan.
Lue lisää
Fiktiivinen tarina ja hyvää ruokaa

Parisenkymmentä vuotta hyvin läheltä suomalaista kiinteistöalaa ja varsinkin alan järjestöjen taaperrusta seurattuani oivalsin, että touhuhan muistuttaa rakenteellisesti "meidän asiaamme" eli Cosa Nostraa. Mafianakin tämä salaseura tunnetaan ja vaikka seura tuntuu olevan kaikkialla, niin samalla se ei ole missään.
Otetaanpa esimerkiksi kotikutoinen isännöitsijöistä koostuva unioni, johon kuuluu noin kolmannes ammatti-isännöitsijöistä ja vain kymmenisen prosenttia kaikista suomalaisista isännöitsijöistä.
Lue lisää
Heppaa kermaisessa parsakastikkeessa

Aivan ensiksi haluan kiittää kaikkia.... eiku, noh... eiköhän tästä demskujen törkeen maakeesta, turpiin tuli ja kunnolla -torjuntavoiton kiitospuheesta olla pian saatu kaikki irti. Mutta pääsinpäs vielä sanomaan, heh.
Suomessa puhaltavat uudet tuulet politiikassa ja tällä kertaa myös Karpan köökissä. Sillä nyt allekirjoittanut talutti keittiöön itselleen uuden tuttavuuden, eli hevosen (lat. conimus caaccimus). Aiemmin tuttavuus hevosiin on rajoittunut esiteini-iässä Tex Willeriä ja Lucky Lukea tavatessa.
Lue lisää
Absinttiliekitetty poronvasan sisäfilee

Syksy on meille lehdentekijöille mieluisaa aikaa: "kilpailijoita" tippuu keltaisen ja ruskean värisinä pitkin maita ja mantuja. Sen lisäksi lappilaiset ovat jo ammoisina aikoina keksineet, mitä mainioimmat tavat erottaa jyvät akanoista, tai siis porot toisistaan. Toinen jatkakoon taivaltaan jänkhällä ja toisen tie vie teuraalle.
Lue lisää
Muikkuburger mozzarellaa ja valkosipulikastiketta

”Ihminen kohtaa onnen siellä, missä on hyvää viiniä.” Kerrotaan Leonardo da Vincin sanoneen. Lennuhan oli monilahjakas mies ja tarina kertookin, että hänen äärettömän uteliaisuutensa tasolle nousivat vain hänen keksijän kykynsä. Mistä esimerkkinä muutama hänen ideoimansa vempain: helikopteri, panssarivaunu ja aurinkovoimala. Tosin kaikkia näitä ei ollut hänen elinaikanaan mahdollista toteuttaa, sillä Lennuhan syntyi vuonna 1452. Mutta taidemaalarin työnsä, kuten Mona Lisa ja Pyhällä ehtoollisella, ovat hänen luomuksiaan, joista hänet nykyaikana vähän paremmin tunnetaan.
Lue lisää

<< Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Seuraava >>

Content Management Powered by CuteNews