Karpan keittiö

Hanhenmaksaa ja kyyhkysiä kermakastikkeessa

Onneksi olkoon vetreä 15-vuotias Kiinteistöposti! Juhlistamme Karpan Keittiössä Kiinteistöpostin ”rippijuhlia” herkullisella hanhenmaksalla ja pikkuriistalla sekä hyvin juomin – nehän kuuluvat tämän keittiön muuttumattomiin perinteisiin. Tämä on 35. Karpan Keittiön tarina Kiinteistöpostissa ja tämä Kiinteistöposti on järjestyksessään 96. kiinteistöalaa parempaan tulevaisuuteen johdattava lehti. Lehtemme ei ole ollut mikään tähdenlento, eikä ”vuoden lehti”, vaikka tekemisemme alkutaipaleella tietyt tahot erheellisesti koettivat niin uskottellakin. Ähäkutti heille.
Lue lisää
Etanat valkosipulivoissa ja puna-ahventa

Tohtorin sana: ”Etanat sopivat sellaisille henkilöille, joille on määrätty limaa irrottava ruokavalio, tai sitten niille, joitten vatsa sulattaa mitä tahansa. Etanoista keitetään myös liemiä, jotka ovat omiaan vähentämään rinnanahdistusta, rauhoittamaan ylen kiihottuneita humoraalisia virtauksia ja antamaan unen niille, jotka yöstä toiseeen taistelevat unettomuuden kanssa.”
Lue lisää
Saunamajurin Speciaali

Sauna on suomalaisuutta. Uudisraivaajat väkersivät ensin saunan, joka toimi perheen kortteerina siihen saakka kunnes varsinainen pirtti valmistui.
Saunassa on synnytty, hoidettu sairaita, tehty suuria päätöksiä, solmittu suuria sopimuksia, palvattu lihaa, pantu alulle ihmisiä ja onpa se toiminut myös vainajien toiseksi viimeisenä leposijana. Joten kyllä sauna on merkittävä paikka.
Saunomistapoja on myös monia. Allekirjoittaneella on kaksi vaihtoehtoista tapaa saunoa: yhteissauna tai sitten naiset ja miehet yhdessä saunaan - ei tule sanomista, kun on vaihtoehto.
Lue lisää
Cour de filet Provencale

Näin loppuvuoden juhlapyhinä, kun ihmiset syövät yleensä heikosti ja huonosti, niin allekirjoittanut päätti kantaa kortensa kekoon vähän paremman syömisen puolesta.
Klassinen Coeur de filet eli härän sisäfileen keskiosa, valkosipuli-perunapedillä á la mukavat lisukkeet, on herkullinen vaihtoehto pikkujoulujuhliin, jopa joulupöytään, vuodenvaihteen kinkereihin tai vaikkapa joulunajan lopettajaisiin - Nuuttipukin potkijaisiin.
Lue lisää
”Isämeidänpäivän” yksi viettotapa – ja potatoes bravos

Isänpäivää on vietetty Suomessa periaatteessa vuodesta 1949 lukien. Silloin ruotsalaiset kauppiaat keksivät idean ja ehdottivat, että kaikissa pohjoismaissa alettaisiin viettämään Isänpäivää.
Nykyisin isänpäivän viettotapoja on monia. Perinteisin lienee, että perheen äiti ja lapset tuovat isille kahvin, uudet Simpson-kalsarit ja lasten piirtämät ”isi on paras” -onnittelukortit aamulla vuoteeseen.
Lue lisää

<< Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Seuraava >>

Content Management Powered by CuteNews