Karpan keittiö

Possunkäristystä ja pottuja

Näin talven tulon lähestyessä helsinkiläisen metsästysseura Eiran Urbaanien Eräweikkojen jahtimajalla käy kova tohina. Eräweikkojen aktiivit kokoontuvat viikottain jahtimajalleen, miehisen ruoan keskukseen, ravintola Sea Horseen eli Sikalaan.
Jahtimajan kabinetissa nämä suuret valkoiset metsästäjät keskustelevat tulevan talven jahtikaudesta ja siitä, minkä verran arvoriistaa jää talvehtimaan Eiran erämaille.
Lue lisää
Pikkuporsaat kerrankin isännän näköistä ruokaa

Mukava tuttavuus pitkältä ajalta Nummelasta, täti-Leena, paistinkääntäjien veljeskunnan harvalukuiseen klaaniin kuuluva armoitettu kokki, jelppasi allekirjoittanutta antamalla tietämättämään vinkin tälle tarinalle.
Hätäinen lounas kesken kiireisen työpäivän... ja ravintolan noutopödässä tonnikalalasagnea ja pikkuporsaita.
Lue lisää
Sinihomeiset silakkarullat uunissa

"Savukala hyvä kala kapakala makupala, eipä voita ihanoita silakoita vilakoita, merivettä perunoit,a sekaan suolaa hieman voita, sehän se on nuottamiehen sapuskaa...
Näin lauleskeli, ja varsin rivakkaan tahtiin, edesmennyt laulaja, lauluntekijä, kupletisti Veikko ”Vepa” Lavi. Eikä Vepa ollut ollenkaan väärässä siinä, että silakka on mitä mainioin ruokakala.
Lue lisää
Punaviinimarinoitu Rosvopaisti a´la Karppa

Viileästä keväästä huolimatta routa on Kahwimaan ikiaikaisesta maaperästä kadonnut kuin ”Aldo Moro yöhön” aikoinaan Italiassa. Pääministereillähän tuntuu olevan kaikenlaista puuhaa; toisen kaappaa terroristit ja toinen keskustelee poliittisista kysymyksistä puoluesiskon kanssa hotellihuoneessa, yöaikaan. Ja tämä kotimainen versio on vielä raivoraitis – vaikkakin hänen johdollaan viinan verotus keveni melkein eurooppalaiselle tasolle. Ja siitäpä tulikin mieleeni apukokin ansiokkaalla avustuksella rustattu alkuruoka-aperitiiviyhdistelmä: joka pojan vihannes eli lenkkimakkara ja pullo kossua.
Lue lisää
Mannaa taivaalta Rommikanaa kookosmaidossa

Matkailu avartaa muutakin kuin kukkaroa – yleensä. Ja tosimieshän matkailee rennosti, vaikka sohvalta käsin. Eikä tämä edullinen sohvaperunamatkailu koske edes kukkaroon, ainoastaan kyljet kipeytyy pitemmän päälle. Vähän niin kuin Uunolla, joka on osannut suhteuttaa mainiosti työn ja levon – yhden suhde sataan eli yksi osa työtä ja loput lepoa.
Lue lisää

<< Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Seuraava >>

Content Management Powered by CuteNews