Karpan keittiö

Lämpöä linssikeitosta

Linsseistä, noista papujen lähes tuntemattomista serkuista, saa maukasta, ruokaisaa ja sieluakin lämmittävää keittoa. Linssikeitto sopii kuin nenä päähän vaikkapa keväisen hiihto- tai pilkkiretken jälkeen nautittavaksi. Keittoa voi tehdä suuremmankin määrän, sillä sen maku vain paranee lämmitettäessä.
Lue lisää
Kurkkuveneet neljälle

Paista jauheliha ja pieneksi paloitellut valkosipulin kynnet paistinpannulla vähäisessä öljyssä. Lorauta sekaan soijaöljyä ja kohtuumäärä tabascoa, lisää musta- ja maustepippuria ja vähän suolaa. Täytteen voi tehdä voimakkaaksi koska kurkkuhan ei juuri miltään maistu.
Lue lisää
Kelirikkospesiaali
Kevät tuo tullessaan muutakin kuin maalarin - ainakin puutavara-autoilijoille jokakeväisen huoltotauon eli kelirikon. Lauantaina huoltohommien ja saunan jälkeen hiukopalaksi sopii hyvin ”Kelirikkospesiaali”. Helppoa, nopeaa ja maukasta..
Lue lisää
Metsästäjänmakkaraa aamiaismurokuorrutuksella ja kesäiset grillivartaat

Joku hoopo sanoi kesän loppuvan kesäpäivänseisotukseen. EI PIDÄ PAIKKAANSA, sillä raavaan miehen kesä alkaa Jussista, lomasta, grillimakkarasta, pilsneristä ja mato-ongella käynnistä. Tai matonpesusta mökin laiturilla…
Kesäillan valssaamossa valmistetaan miehinen menyy, joka maistuu myös kesähattuisille morsmaikuillekin. Ensin lähikauppaan; pötkö metsästäjänmakkaraa, paketti Corn Flakesia, kananmunia, broilerin rintafileitä, possun ulkofileetä,
Lue lisää
Liekitettyjä häränlihalastuja curryperunoilla

Kurkuma, valkosipuli, muskotti, inkivääri, kardemumma, neilikka, kaneli, musta- ja cayennepippuri ja korianteri ovat curry -nimisen mausteseoksen päämausteet. Curryn juuret löytyvät Intiasta, jossa tamilinkielinen sana kari eli kastike on antanut meillekin hyvin tutulle ”kanamausteelle” taustat. Curryllä voi maustaa kastikkeita, keittoja, kanaruokia ja niin edelleen.
Lue lisää

<< Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Seuraava >>

Content Management Powered by CuteNews