Karpan keittiö

Grillattua lohta ja simpukka-katkarapukastiketta

Apukokki – raavas suomalainen mies hänkin – kertoi vakavalla naamalla huomanneensa kesäajan koittaneen, kun taajamassa autoillessaan edellä ajavat tulivat yllättäen takapuskuri edellä vastaan. Sitä hetken, mutta hartaasi, pohdittuamme totesimme lenseän länsituulen heiluttamien hameenhelmojen olevan liikenteessä todellinen turvallisuusriski – vaikkakin visuaalisesti söötti sellainen.
Lue lisää
Joulupöytään Finish Tequila ja inkivääripossua

Kotikokin paras kaveri lähestyi allekirjoittanutta hyvin vietetyn pikkujoulun jälkeen sähköpostitse, kun ei muuten kyennyt. Hän viesti uudesta suomalaisesta innovaatiosta liittyen ruoan ja juoman jaloon yhteiseloon. Tämä oivallus on Finish Tequila, joka sopii alkuruoaksi pikku- tai isoon jouluun ja moneen muuhunkin tilaisuuteen.
Ohje on helppo: pruuttaa Meiran sinappia kämmenselällesi, nuolaise se siitä, hörppää kunnon kulaus koskenkorvaa perään ja haukkaa kunnon kimpale lenkkimakkaraa päälle. Viva la Lenkkimakkara! Että semmoinen alku tälle päätoimittajan pyytämälle jouluiselle ruokatarinalle.
Lue lisää
Miehinen vihannesleipä

Leipä on yksi maailman vanhimmista ruuista, oluen ohella. Ja siihenhän perustuu wanha suomalainen sananlaskukin: ”Kun leipä tuli aletuksi, niin tuli aina otetuksi.”
Leivän syntyhistoria on hyvin yksinkertainen. Noin 5 000 vuotta sitten esiäitimme keitteli kaikessa rauhassa luola-asunto-osakeyhtiönsä etupihalla puuroa ja juorusi naapuritaloyhtiön rouva Darwisen kanssa. Kuinka ollakaan, siihenkään aikaan naisen ei olisi pitänyt koettaa tehdä kahta asiaa yhtä aikaa - puuro kiehui yli ja ehtipä paistua nuotiokivillä kypsäksikin ennen kuin esiäitimme asian huomasi. Näin syntyi leipä.
Lue lisää
Hummericocktail ja espanjalainen omeletti

Kevät on erikoista aikaa, sillä se saa ihmisen ja myös poliitikon tekemään mitä kummallisempia juttuja. Raivoraitis hallituksenmuodostajamme laulaa muina miehinä ikivihreitä karaokebiisejä kilpailevan puolueen kansanedustajan kera Kiinteistöpostin alakerrassa sijaitsevassa, nummelalaisessa pubissa.
Lue lisää
Zuppa d'aglio ja kuhatortillat

Välillä kotoista michelin-kokkiakin laiskottaa ja silloin hän haluaa keittiöpuuhista päästä helpolla. Tällä kertaa helposti valmistuva valkosipulikeitto, kuha ja valmiit vehnätortillat toimivat velton kokin pelastajana. Tosin, jos oikein helpolla haluaa päästä, niin silloin voi avata hernekeittopurkin ja lusikoida sen suoraan purkista suuhun. Hyvää, helppoa ja maukasta, oluen kanssa. Gastronomisesti kylmä maksalaatikko, ilman rusinoita, hipoo samaa tasoa.
Lue lisää

<< Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Seuraava >>

Content Management Powered by CuteNews