Karpan keittiö

Mielipuolen päiväkirja

Mitäpä sitä raavas suomalainen mies ei kokeilisi? Normaalin työntäyteisen elämän, edustus- ja muun syöpöttelyn ja ryypiskelyn sijaan. No, hän ottaa vähän lomaa ja aloittaa sen jälkeen akkamaisen laihdutuskuurin.
Ei muuten, mutta vain näyttääkseen itselleen, kuka on kehon kunkku ja kuka adonista käskee. Se, että paidoista on tullut aitoja napapaitoja tai että korvat eivät näy peilikuvassa poskien takaa - ei, niillä ei ole vaikutusta päätökseen.
Ja tästä kuurista ei hiiskuta kenellekkään, sehän on vain henkilökohtainen henkien mittelö.
Lue lisää
Juustoinen joulupossu kookoskermassa

Lyhyt jouluruno: Olipa kerran possu, jolle maistui kossu. Sika (lat. Sus scrofa) on euraasialaisperäinen kesytetty sorkkaeläin, jonka lapsesta käytetään nimitystä porsas. Porsas joutuu jo varhain omilleen, sillä hänet vieroitetaan äidistään 29 päivän ikäisenä.
Miksiköhän joskus raavasta suomalaista miestä nimitetään siaksi, sillä sikahan on siisti ja sosiaalinen laumaeläin, niin kuin me miehetkin. Naisten kenkuilua moinen nimittely. Muuten, kesysian erottaa helposti villisiasta siitä, että kesysialla on 17 keltarauhasta ja villisialla niitä on vain viisi.
Lue lisää
Kurmettiruakaa, shamppanjaa ja metsästäjänleipä

Isänpäivän aamupalaksi aitoa sianverimakkaraa, puolukkasurvosta ja lasillinen shamppanjaa. Päivälliseksi härän sisäfileetä korvasienikastikkeella ja erinomaista punaviiniä. Jälkiruoaksi tummaa suklaata ja vanhaa calvadosia.
Kuinkas teillä isänpäivä sujui?
Lue lisää
Naurisryynärisoppaa ja grillattuja hedelmiä

Brassica rapa eli nauris tuo mieleen kesämuistoja mummolasta; mummon pellosta pöllityt pienet nauriit ja niihin tökätyt metson pyrstösulat olivat oivaa kesähupaa silloin ennen wanhaan. Kun sulalla varustetun nauriin heitti ylös ilmaan, niin se laskeutui “helikopterimaisesti” pyörien alas. Mainio kesäkisa keskenkasvuisille. Serkkuni, jolla oli huonompi “keihäskäsi“ , hävisi aina - muistaakseni. Aleksei Tolstoin 1800-luvulla tallentama venäläinen kansantarina, Jättiläismäinen nauris, on taas ihan toisenlainen muistelo lapsuudesta ja nauriista.
Lue lisää
Valkosipulista etanapiirakkaa ja melkein perinteistä kaalilaatikkoa

Nunnan nännit, Paavin pallit ja saapasmaan armeija - siinä kolme kovaa juttua Italiasta. Ranskalaisten kolme kovaa voisi olla vaikkapa heidän lippunsa - tricolori - kolme väriä, jotka ilmaantuivat siihen jo Napoleonin aikana. Entäpä Suomen kolme kovaa asiaa, mitkä ne ovat? Todennäköisesti joku ehdottaisi: Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen. Joku toinen taas kotia, uskontoa ja isänmaata. Joku voisi, ainakin puolitosissaan olla sitä mieltä, että meillä menee niin formulanlujasti, että kolme kovinta olisivat Keke, Häkä ja Räkä.
Lue lisää

<< Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Seuraava >>

Content Management Powered by CuteNews