Karpan keittiö

Paistettuja ahvenfileitä korvasienikastikkeella
Ajattele, istut mökkilaiturin päässä vanha Hankkijan oranssinvärinen lippalakki päässäsi, aurinko porottaa, lokit pitävät kesäistä konserttiaan ja kädessäsi on vanha bambuvartinen onkivapa ja toisessa kädessä huurteinen… Näinkin voi kesäisen ruoan teon aloittaa.
Lue lisää
Valkosipuliperunoilla pysyy kylmä sekä paholaiset loitolla
Talviaamuna on joskus muutakin kuin auto ja sen akku jäässä. Ja jos päivä jatkuu kylmänä, eikä helpotusta holotnaan löydy, niin silloin on syytä syödä reilua kotiruokaa. Vaikkapa raavaan miehen mittapuulla valmistettuja valkosipuliperunoita ja vienosti pekonille maistuvaa suikalelihakastiketta. Molemmat höystetään sopivasti kermalla.
Kaupan keskusliikkeiden tehokkaat tiedotusosastot pistävät nykypäivän pottukauppiaat jakamaan kuluttajille tietoa mm. siitä, mikä pottu sopii mihinkin tarkoitukseen. Joten valitse perunalaarin reunassa olevien tiedotteiden pohjalta sellainen lajike, joka sopii laatikkoruokiin ja osta niitä reilusti koko perheelle. Ja voi teitä onnellisia, joilla on oma pottukuoppa, mistä ilman konsulenttejakin perheen parempi puolisko osaa hakea ja kuoria juuri passelin lajikkeen. Olipa se sitten pitoa, punaista tai puikulaa, niin aina toimii.
Lue lisää
Kurkkuveneet ja modifioitu hernerokka
Joskus ihminen joutuu olosuhteiden pakosta tai muuten vain turvautumaan purkkiruokaan. Enkä nyt tarkoita sitä saunanjälkeistä, jolla nuorempana paikattiin Valiantin vuotava pakoputki.
Lue lisää
Tavallinen kukonsienimuhennos ja kunnon pihvi
Tämä syksy on sienten ystäville paras moneen vuoteen, vaikka pohjois-karjalasta ei kaikille saapasmaan tattikauppiaille taidakaan riittää miljoonasaalista. Yksi helpoimpia ja samalla myös hyvin maukas sieni on ”harilik kukeseen” eli tavallinen kukonsieni, kuten veljeni Jaan ja Alex sanoo lahden takana. Meillä se tunnetaan keltavahverona, kanttarellina ja keltasienenä.
Lue lisää
Prinssinnakkeja a´la karpalohillo ja lämmintä perunasalaattia
Raavaan suomalaisen miehen ihannevaimo on upporikas, isorintainen kuuromykkä, joka omistaa viinakaupan. Jos hän sattuu olemaan vielä makkaratehtailijan ainoa perillinen, niin ei pahenna asiaa. Raavaan miehen mielestä makkara on reilu kesäruoka, jota on viisasta syödä ympäri vuoden. Raavas mies ei ole gastronomisesti täysi moukka. Jotkut osaavat jo syödä veitsellä ja haarukalla, ja sivistyneimmät ovat lopettaneet kylmän lenkkimakkaran syönnin sängyssä… Edellä kerrottu on suora lainaus Hese Hyvärisen Raavaan miehen keittokirjasta, joka on varteenotettava vaihtoehto perinteiselle kalsarikerrastolle – Joululahjaksi meinaan.
Lue lisää

<< Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Seuraava >>

Content Management Powered by CuteNews