Karpan keittiö

Rapuja illan hämärtyessä

Aikuisten lastenkutsuiksikin kutsutut rapujuhlat kuuluvat suomalaisen loppukesän hämärtyviin iltoihin kuin nenä päähän. Vaikka itse rapujen syönti on varsin sottaista puuhaa, niin kyllä ravut antavat mainion syyn kutsua ystävät koolle.
Lue lisää
Lämpimät voileivät bearnaise –kastikkeella
Tähän aikaan vuodesta lauantai-iltapäivän iloksi ei ole juuri muuta puuhaa kuin pilkkoa halkoja ja miettiä mitä ehtoopalaa mamman kanssa laittaisi saunan jälkeen. Tosin halkojen pilkkominenhan on hyötyliikuntaa parhaasta päästä. Sitten illansuussa sauna rentouttaa rasittuneet lihakset, lämpimät voileivät ja pari pilsneriä täyttävät masun ja sittenhän voikin mamman kanssa pötkähtää seslongille… miettimään vaikkapa mummon 80-vuotisjuhlajärjestelyitä.
Lue lisää
Vappujuhliin mehevä pizza ja duunarin simaa

Tiesitkö, että 1. toukokuuta eli Valburgin päivänä vuonna 1786 oli W.A. Mozartin Figaron häät –oopperan ensi-ilta Wienissä? Tai että, Calamity Jane, amerikkalainen willin lännen showesitysten tarkka-ampuja, syntyi samaisena päivänä vuonna 1852. Ehkä et. Monet meistä sen sijaan tietävät, miltä 1. toukokuuta monena vuonna on tuntunut. Tai 2. toukokuuta. Tunne, jossa ensin luulee kuolevansa ja sitten pelkää, ettei niin onnellisesti tapahdukaan.
Lue lisää
Lohimedaljongit ja parsaa hollandaiskastikkeella

Toukokuun toisen sunnuntain seutuvilla pikkumusta on aina kova sana. Perinteisestihän tähän aikaan vuodesta isot äijän köriläät koettavat lyödä pikkumustaa ylämummoon, tällä kertaa Latvian pääkaupungissa Riiassa. Siis jääkiekon MM-kisoissa. Toinen pikkumustan perinteinen rooli on monen kodin “konehuoneessa” , kun isät ilman mitään taka-ajatuksia, ovat hankkineet vaimolleen äitienpäivälahjan.
Lue lisää
Fisua al horno ja samppanjaa

“Henkilökunta, pullo Bollingeria ja puhdas lasi. Hopi, hopi.” –kajahtaa Kahviman koekeittiön divaanilta. Painokas komento kuulostaa erehdyttävästi edesmenneeltä kauppaneuvos Johannes Paukulta ja edelleen Jaames Potkukelkkaa näyttelevältä Pierce Brosnanilta. Tässä tapauksesa Chef Karppa ainoastaan harjoittelee “product placementia” kansainväliseen levitykseen tulevaa dokumenttia varten. Arkivirtuaalinen systeemi toimi melkein moitteetta, ainoastaan “Hae ite kaljasi” ei mennyt ihan käsikirjoituksen mukaisesti. Kyllä nykyisin on niin vaikea saada pätevää henkilökuntaa.
Lue lisää

<< Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Seuraava >>

Content Management Powered by CuteNews