Karpan keittiö

Siikapyttäriä popsimaan

Kuukauden soppa-aforismi:
Tykkään hyvistä ruokapaheista - terveellisyys ei ole syömisen ainoa itseisarvo.

Siikaa ja kermassa haudutettua pyttipannua


Messut markkinoivat taloyhtiöväelle, että tulehan messuille, lauteille nousevat Osmo Soininvaara ja supermiesarkkitehti Tanskasta. Siitä sitä sitten oli innostusta väen väännettävä, että jess, lähdenpä Kiinteistömessuille. Aika kaukana kiinteistönpidon arjesta molemmat "vetonaulat".

Kiinteistöposti oli mukana


Kiinteistöposti osallistui messuille. Halusimme tavata lukijoitamme ja asiakkaitamme. Siinä onnistuimme aika hyvin.
Palautettakin tuli, eräs pitkän linjan asiakkaani uhkasi perua lehden tilauksen. Kysyin miksi, vastaus kuului; "Nuo sinun Karpan Keittiön jutut ovat muuttuneet niin kesyiksi... Onko sinusta tullut alan unionistien kaveri, kun et enää veetuile niille vanhaan malliin? Ennen niitä oli niin kiva lukea, kun nostit tapetille asioita, joita missään muualla ei ole."
Niinpä.

Voi tätä tasapäistämisen mentaliteettia


Taloyhtiöt hyötyvät valtion korjausavustuksesta sattumanvaraisesti, viestii Kiinteistöliitto. Unionin mukaan tukea on tarjolla niin lyhyen aikaa, että vain osalla on mahdollisuus hakea sitä juuri nyt ja avustusrahasta on apua vain niille taloyhtiöille, joiden korjaussuunnittelu sattuu olemaan sopivassa vaiheessa.
Tarkoittaakohan kolhoosiasumisen unioni sitä, että korjausavustukset pitäisi toteuttaa kuin suomalainen peruskoulujärjestelmä - rakentamalla väkisin sellainen systeemi, ettei kovinkaan monta oppilasta, tässä tapauksessa taloyhtiötä, putoa kokonaan kärryiltä?
Hyvää tässä peruskoulumallisessa korjausavustuksessa osakkeenomistajille olisi tietenkin sen yhdeksän vuoden mitta. Mutta reilua se ei olisi muita veronmaksajia kohtaan.
Lotossakin pitäisi tuolla logiikalla kaikkien voittaa saman verran.

Kaikkia ei voi miellyttää


Teetätimme lokakuussa lukijatutkimuksen. Tulokset olivat oikein hyvät, vaikkakaan kaikkia ei voi miellyttää. Vai mitä sanotte näistä parista kommentista, jotka löytyvät tutkimuksen "avoimet kommentit" osiosta, jossa vastaajat saavat kommentoida lehteä?
"Päätoimittaja kirjoittaa melkein kaiken, edes isännöitsijät ei kirjoita niin huonosti."
"Lehti jakaa disinformaatiota eli tosiasioita vääristävää tietoa, höpö höpö-juttuja, varsinkin juristipalsta ja päätoimittajan kirjoitus."
Erikoisia kommentteja, kaukana keskiarvovastauksista.
Näin lehden kustantajana tulee mieleen, ettei lehteä ole pakko ottaa vastaan, eikä lukea, eikä vastata meidän lukijatutkimukseemme, jos tältä tuntuu. Lehden tulon saa lakkaamaan soittamalla tai sähköpostilla.
Kommentit ovat autenttiset ja niiden antajina ovat ammatti-isännöitsijät. Varsinaisia itsensä kiduttajia, suorastaan sadisteja itselleen.


Kermassa haudutettua siikapyttipannua


Siikafilee
Perunoita
Kesäkurpitsaa
Sipuli
Valkosipulia
Kermaa
Maissia
Kapriksia

Pilko kuoritut perunat ja keitä niitä kiehuvassa vedessä kymmenisen minuuttia, niin saat ne nopeammin kypsiksi paistinpannulla.
Eli, nokare voita ja loraus oliiviöljyä kuumalle paistinpannulle, pottulohkot perään, sekoita että saavat väriä ympäriinsä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Lisää sipuli ja valkosipulihakkelus joukkoon. Kun potut alkavat olla kypsiä, lisää mukaan kesäkurpitsa peukalonpään kokoisina palasina. Sekoita kunnolla ja lisää mukaan kerma, johon olet lisännyt pari lusikallista Dijon-sinappia ja pari lusikallista currya. Anna muhia hiljaisella lämmöllä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää loppuvaiheessa kourallinen kapriksia ja puoli purkillista maissia.
Pyttiksen muhiessa paahda siikafilee myös kuumalla pannulla. Ensin pannulle vähän voi-öljyseosta ja alkuun siika nahkapuoli alaspäin, sitten kääntö. Muutama minuutti riittää, älä paahda kalaa kuivaksi. Mausta lopussa suolalla, valkopippurilla ja sitruunan mehulla.
Leikkaa siika suikaleiksi ja asettele palat pottujen päälle. Lisukkeena suosittelen tarjoamaan suolakurkkua ja kananmunan keltuaisen suoraan munankuoresta. Koristele annos silputulla ruohosipulilla ja rutista halutessasi sitruunan mehua.
Syötävää sanoisin, olut ei ole huonompi juoma tälle aterialle.
Tällainen soppa on helppo laittaa myös grillissä. Kesä, järvi ja laituri. Juuri nostetuista verkoista perattu tuore siika ja uuden sadon perunat... uhh, tule kesä pian.

Kahvimaalla
17. marraskuuta 2013
Chef Karppa
Lisätty 13.04. 2014
Content Management Powered by CuteNews