Karpan keittiö

Mozzarellastäytteiset ”paahtoleipätortelliinit”

Mozzarellastäytteiset ”paahtoleipätortelliinit”


Syysiltojen pimetessä ihmisen mieli halajaa ja keho kaipaa vähän maustetumpaa ruokaa. Nopea ja maukas syysillan ”lohtupala” syntyy tomaatista, paahtoleivästä, basilikasta, mozzarellajuustosta ja valkosipulista.

Tee ensin kastike. Murskaa muutama valkosipulin kynsi veitsen terällä ja halkaise tomaatit kahtia. Lorauta kasariin reilusti hyvää oliiviöljyä, kuumenna öljy ja lisää valkosipulit ja tomaatit öljyyn. Sekoittele ja anna kiehua hiljaisella tulella niin, että tomaatit pehmenevät. Revi tuoreesta basilikapuntista noin puolet soossiin mukaan, mausta suolalla ja myllytä mukaan reilusti mustapippuria.

Sekoita kastike lopuksi sauvasekoittimella ja pidä kastike kuumana sen aikaa, kun valmistat ”tortelliinit”.

Leikkaa paahtoleivästä kuoret pois. Jos haluat hienostella, osta isossa vuoassa paistettua paahtoleipää ja leikkaa juomalasilla pyöreitä leipäsiä.

Kostuta leipäpaloista toinen puoli maidossa ja laita leivän kuivalle puolelle viipaloitua mozzarellaa, revi päälle basilikaa ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kostuta myös toisen leipäpalan toinen puoli ja laita sen kuiva puoli juustotetun leivän päälle. Puristele leipien reunukset kiinni, onnistuu hyvin, sillä maitoon kostutetut leivät tarttuvat helposti toisiinsa.

Paista ”tortelliinit” kuumalla pannulla, vähässä voissa kauniin ruskeiksi.

Kauho lautaselle kastiketta, lisää keskelle yksi kokonainen tortelliini ja toinen sen päälle halkaistuna ja herkuttele.

Kyytipojaksi ehkä lasillinen sopivasti tanniinista punaviiniä tai pullollinen tummaa olutta.

Toisaalta, tällainen eväs maistuu hyvin myös sunnuntaiaamiaisella, ilman viiniä tai olutta.

<< Edellinen 1 2 3 4 5 Seuraava >>

Content Management Powered by CuteNews