Karpan keittiö

Sinisimpukat siiderissä

Sinisimpukat siiderissä


Pese simpukat juoksevan kylmän veden alla ja heitä pois auenneet. Syötäväksi kelpaavat ainoastaan ”kansi kiinni” olevat simpukat.
Kuori ja pilko muutama valkosipulin kynsi. Pistä simpukat paistokasariin ja kaada niille tölkillinen kuivaa siideriä ”keitinvedeksi”. Sekaan valkosipulit, sekoita kunnolla ja anna kiehua muutama minuutti niin, että simpukan kuoret avautuvat.
Heitä aukeamattomat simpukat pois ja sitten syömään. Tuore patonki on mainio lisäke simpukoille ja sillä voi dipata herkullista siiderilientä.
Tällainen helppo, nopea ja maukas herkku sopii alkupalaksi taikka saunanjälkeiseksi huikopalaksi.

<< Edellinen 1 2 3 4 5 Seuraava >>

Content Management Powered by CuteNews